OliveMagazine

Κρύα σούπα με ντομάτα και πιπερόριζα

Κρύα σούπα με ντομάτα και πιπερόριζα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 70γρ. πιπερόριζα φρέσκια, ξεφλουδισμένη και ψιλοτριμμένη
  • 1 πράσο κομμένο στη μέση κατά μήκος, σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή, κομμένη στη μέση κατά μήκος
  • 2 κουτ. σούπας πιπερόριζα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και βάζετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα πράσα, την ψιλοτριμμένη πιπερόριζα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου ώσπου να καραμελώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη.

Χοντροκόβετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε μαζί με τους χυμούς τους στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι και 650ml νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει καλά.

Για τη γαρνιτούρα: Στεγνώνετε τη χοντροτριμμένη πιπερόριζα σε χαρτί κουζίνας και την τηγανίζετε σε λίγο καυτό ελαιόλαδο για 1 λεπτό μέχρι να χρυσαφίσει.

Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε το καθένα με λίγη τηγανητή πιπερόριζα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr