OliveMagazine

Κρύα σούπα ντομάτας από την Κόρδοβα (Salmorejo Cordobés)

Κρύα σούπα ντομάτας από την Κόρδοβα (Salmorejo Cordobés)

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 200γρ. ψωμί
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 αβγό βρασμένο σφιχτό
  • κομματάκια από χαμόν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βγάζετε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Χτυπάτε καλά να πολτοποιηθούν.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί, το λάδι και το αλάτι και χτυπάτε ξανά.

Όταν το μίγμα γίνει κρεμώδες και ομογενοποιηθεί, το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 - 3 ώρες.

Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολ, τοποθετώντας από πάνω κομμάτια από αβγό, χαμόν και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr