OliveMagazine

Κρύο ρόφημα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Κρύο ρόφημα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το ρόφημα

  • 600ml γάλα
  • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 500γρ. κάσιους ή αμύγδαλα
  • 8 χουρμάδες χοντροκομμένους
  • 4 σύκα αποξηραμένα
  • 80γρ. σταφίδα
  • 3 σπόρους κάρδαμο
  • Για το σερβίρισμα

  • πάγο
  • λίγα σύκα + χουρμάδες αποξηραμένα, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάσιους καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν ρόφημα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο γάλα επιπλέον.

Βάζετε πάγο σε τέσσερα ποτήρια μεγάλα, μοιράζετε το ρόφημα, πασπαλίζετε με τα κάσιους και τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Προσθέτετε παραπάνω γάλα ανάλογα με τη ρευστότητα που θέλετε.


Αν αφήσετε το ρόφημα για 30 λεπτά στο ψυγείο, θα ενωθούν καλύτερα τα αρώματα των υλικών.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο