OliveMagazine

Κρύο τσάι με σαφράν, μέλι, λεμόνι και αστεροειδή γλυκάνισο

Κρύο τσάι με σαφράν, μέλι, λεμόνι και αστεροειδή γλυκάνισο

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 στίγματα σαφράν (περίπου)
  • 4-5 κουτ. σούπας μέλι (ή σύμφωνα με τη γεύση σας)
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 λίτρο νερό
  • 3-4 φακελάκια τσάι μαύρο, πράσινο ή λευκό
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε τα φακελάκια του τσαγιού μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το σαφράν σε μια κανάτα. Προσθέτετε το βραστό νερό.

Μετά από λίγο σουρώνετε το τσάι και το μεταφέρετε σε κανάτα. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι, το μέλι και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το μέλι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον μέλι αν το επιθυμείτε. Αφήνετε το τσάι να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν θέλετε να σερβίρετε μοιράζετε το μίγμα σε γυάλινα φλιτζάνια ή ποτήρια.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ζελέ τσαγιού, προσθέτοντας 20γρ. φουσκωμένη ζελατίνη όσο ακόμα είναι καυτό το τσάι και να ανακατέψετε δυνατά μέχρι να διαλυθεί. Ύστερα θα μοιράσετε το μίγμα σε ποτηράκια και θα τα αφήσετε στο ψυγείο να παγώσουν και να πήξουν τα ζελέ πριν τα σερβίρετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr