OliveMagazine

Κυδώνια με τζίντζερ

Κυδώνια με τζίντζερ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κυδώνια ώριμα καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 100γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • ½ λίτρο χυμό πορτοκαλιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε πρώτα τη μαρμελάδα στο χυμό πορτοκαλιού.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα κυδώνια μέχρι να ροδίσουν και από τις δυo πλευρές. Προσθέτετε το μίγμα της μαρμελάδας με το χυμό πορτοκαλιού, μετά ρίχνετε το τζίντζερ και ανακατεύετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει σαν σιρόπι η σάλτσα τους. Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr