OliveMagazine

Σάντουιτς με κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα

Σάντουιτς με κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 καλαμάκια σουβλάκι κοτόπουλου Νιτσιάκος χειροποίητα (125-150γρ. το κάθε σουβλάκι)
  • 100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 50ml κρασί λευκό
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 4 κυπριακές πίτες μεγάλες ή 8 μικρές
  • Για τη γέμιση

  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρινάρετε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο.

Ψήνετε τα σουβλάκια σε σχάρα ή αν έχετε όρεξη και χρόνο στα κάρβουνα.

Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε και τις πίτες, τις ανοίγετε από τη μία άκρη και τις γεμίζετε με ό,τι θέλετε από τα υλικά της γέμισης. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο