OliveMagazine

Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με σουμάκι και ντομάτα

Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με σουμάκι και ντομάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας σουμάκι για το πασπάλισμα
  • 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε σπιρτόξυλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το συκωτάκι σε μικρά κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι για να μην διαλυθεί.

Σε ένα μπολ βάζετε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό, αλατίζετε ελαφρά και τα ανακατεύετε. Αφήνετε να περιμένουν.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα μια κουταλιά πελτέ να πάρει το λάδι χρώμα και άρωμα, αλατίζετε τα κομματάκια από το συκώτι, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αποκτήσουν κρούστα.

Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνίροντας τα με το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με το σουμάκι και σερβίρετε το συκώτι στο τραπέζι. Αν δεν βρείτε σουμάκι ρίξτε τους μπόλικο λεμόνι.

Tips

Το σουμάκι είναι ανατολίτικο μπαχαρικό, καθόλου καυτερό με πολύ ενδιαφέρουσα ξινούτσικη γεύση. Πωλείται στα καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr