OliveMagazine

Κόκκινη καρμπονάρα με χειροποίητες ταλιατέλες

Κόκκινη καρμπονάρα με χειροποίητες ταλιατέλες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις ταλιατέλες

  • 300γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό (ίσως χρειαστεί επιπλέον)
  • Για τη σάλτσα

  • 4 κρόκους αβγών
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγη επιπλέον σε φλοίδες για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 10 ντοματίνια
  • ροκίνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις ταλιατέλες: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ξεκινάτε να ζυμώνετε με τον γάντζο. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει μια λεία και συμπαγής ζύμη.

Καλύπτετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μια ώρα. Στη συνέχεια την κόβετε στα 4, την αλευρώνετε και την ανοίγετε με τη μηχανή ζυμαρικών στο επιθυμητό πάχος σιγά-σιγά, περνώντας το από 2 φορές σχεδόν από όλες τις βαθμίδες.

Με το ειδικό εξάρτημα κόβετε τη ζύμη σε ταλιατέλες και τις πασπαλίζετε με αλεύρι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο μπολ με την κρέμα, προσθέτετε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις για 4 λεπτά, ώστε να αναμιχθούν η κρέμα με τα ζυμαρικά και συγχρόνως να παστεριωθούν οι κρόκοι.

Ρίχνετε τέλος στα ζυμαρικά τα ντοματίνια, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίροντας με ροκίνι και φλοίδες παρμεζάνας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr