OliveMagazine

Κόκκινη σούπα με ρύζι και λεμονόχορτο

Κόκκινη σούπα με ρύζι και λεμονόχορτο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ., χωρίς φλούδα, λεπτοτριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 μίσχους λεμονόχορτο, χωρίς τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένους
  • 1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινδου (σε μπαχαράδικα)
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι basmati
  • 1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το λεμονόχορτο για 2΄ να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την πάστα ταμάρινδου και 600 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5΄

Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄ , ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο