OliveMagazine

Κόκκινη φασολάδα

Κόκκινη φασολάδα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια μπαρμπούνια ξερά
  • 2 κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα μέτρια ξυσμένη στον τρίφτη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
  • 1 καρότο ξυσμένο
  • 1 κλαδάκι σέλερι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα (προαιρετικά)
  • 250γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες (κατά προτίμηση Σύρου με μαραθόσπορο)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς σε κρύο νεράκι. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με μπόλικο φρέσκο νερό.

Αφού πάρουν μερικές βράσεις και μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια, προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ξυσμένα κρεμμύδια, το σέλερι, την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο, τα φύλλα της δάφνης και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα φασόλια. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό στο ενδιάμεσο.

Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα το ρύζι (αν χρησιμοποιήσετε), το ελαιόλαδο, την πάπρικα και πιπέρι και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να χυλώσει.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ψήνετε το λουκάνικο και από τις δύο πλευρές. Πετάτε το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι και ρίχνετε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση μαζί με τη φασολάδα. Τέλος, δοκιμάζετε το φαγητό και αλατίζετε ανάλογα, γιατί με το λουκάνικο μπορεί να σας βγει αλμυρούτσικο.

Σερβίρετε τη φασολάδα σε πιάτα μαζί με φρέσκο ή φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr