Διαδικασία
Παίρνετε τις κάψες από το καρδάμωμο, τις ανοίγετε και με μεγάλη προσοχή μαζεύετε τα σποράκια. Σε ένα γουδί ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας αλάτι, τη μαστίχα και τα σποράκια από το καρδάμωμο και τα χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.
Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κόκορα.
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μέσα το μίγμα από το καρδάμωμο, τη μαστίχα και τη μουστάρδα. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Ξεσκεπάζετε, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε τον κόκορα με πατάτες τηγανητές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα