OliveMagazine

Κόκορας κρασάτος με μαστίχα Χίου και καρδάμωμο

Κόκορας κρασάτος με μαστίχα Χίου και καρδάμωμο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κόκορα, 1½ κιλό περίπου, σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου
  • 4 κάψες καρδάμωμο
  • 2 νεροπότηρα λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Παίρνετε τις κάψες από το καρδάμωμο, τις ανοίγετε και με μεγάλη προσοχή μαζεύετε τα σποράκια. Σε ένα γουδί ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας αλάτι, τη μαστίχα και τα σποράκια από το καρδάμωμο και τα χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.

Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κόκορα.

Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μέσα το μίγμα από το καρδάμωμο, τη μαστίχα και τη μουστάρδα. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Ξεσκεπάζετε, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε τον κόκορα με πατάτες τηγανητές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr