OliveMagazine

Κόκορας με φασολάκια και κολοκυθάκια

Κόκορας με φασολάκια και κολοκυθάκια

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:15'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κόκορα, περίπου 2.600 γρ. 
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 100 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  • 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια τρυφερά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες 1 εκατ.
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. baby πατάτες, χωρίς φλούδα
  • 1-2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι)
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο 
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας δυόσμο, χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μεγάλη μπασίνα πασπαλίζουμε τον κόκορα ολόκληρο (ή κομμένο στη μέση κατά μήκος) με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόνη μουστάρδας.

Σε μια γάστρα ή μεγάλο ταψί ρίχνουμε τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πατάτες, τις καυτερές πιπεριές, τις ντομάτες και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ακουμπάμε τον κόκορα πάνω στα λαχανικά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας (ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο αν χρησιμοποιούμε ταψί).

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30΄. Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά ανακατεύοντας ελαφρά τα λαχανικά. Ψήνουμε με τη γάστρα ανοιχτή για περίπου 15΄ ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο