OliveMagazine

Κόκορας με φασολάκια

Κόκορας με φασολάκια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:20'
Έτοιμο σε:2:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κόκορας 1.600γρ., σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια πράσινα, καθαρισμένα
  • 2-3 μέτριες πατάτες, σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε τις μερίδες του κόκορα σε δόσεις, να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Ακουμπάτε τα κομμάτια του κρέατος σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο σκεύος προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό, να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε ξανά τα κομμάτια του κόκορα, τον ντοματοπελτέ και σβήνετε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 2 ποτήρια νερό. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Πολύ προσεκτικά μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια γάστρα με καπάκι, προσθέτετε τα φρέσκα φασολάκια και τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλύπτετε το φαγητό με λαδόκολλα και αφήνετε να πάρει βράση.

Κλείνετε στη συνέχεια το σκεύος με το καπάκι και ψήνετε για περίπου 1-1,5 ώρα, μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr