OliveMagazine

Κότα με λάχανο τουρσί

Κότα με λάχανο τουρσί

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λάχανο τουρσί, σε λεπτές φέτες
  • 6 μπούτια από κότα, ολόκληρα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 125γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, ακαθάριστες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στη μέση
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ματσάκια εστραγκόν (προαιρετικά) ή μάραθο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετείτε τα μπούτια της κότας σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη δάφνη, το θυμάρι και λίγο αλάτι. Σκεπάζετε με νερό και βράζετε για 30 λεπτά περίπου από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός, φροντίζοντας να ξαφρίζετε τακτικά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά το ρύζι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά περίπου. Προσθέτετε την πάπρικα και τον πελτέ και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο μαζί με τον ζωμό του από την άλλη κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά και απομακρύνετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το εστραγκόν.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί. Τοποθετείτε από πάνω τα κοτόπουλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180-190οC για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Το ρύζι μέχρι τότε θα έχει ψηθεί και τα υγρά θα έχουν απορροφηθεί. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το λάχανο με το ρύζι σάς φανεί στεγνό, προσθέτετε λίγο νερό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr