OliveMagazine

Λαβράκια με λαδολέμονο κάππαρης και λαχανικά σοτέ

Λαβράκια με λαδολέμονο κάππαρης και λαχανικά σοτέ

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 λαβράκια "ΑB Επιλογή"
  • ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας "η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη"
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας "η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη"
  • 2 κολοκυθάκια ΑΒ BIO σε ροδέλες
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • ½ πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
  • 2 καρότα ΑΒ BIO σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το λαδολέμονο: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάππαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές το βάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις απορροφηθεί το νερό περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια και τα ψήνετε στο γκριλ για 9-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε από ένα λαβράκι σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με το dressing της κάππαρης και γαρνίρετε με τα λαχανικά.

Tips

Το Λαβράκι «ΑΒ Επιλογή» διακρίθηκε διεθνώς, αφού απέσπασε πρόσφατα 2 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης, από το International Taste Institute, έναν κορυφαίο και ανεξάρτητο θεσμό στις Βρυξέλλες. Προέρχεται από το Αλιβερί και τη Ναύπακτο. Παράγεται στις πρώτες πιστοποιημένες φάρμες με ASC σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΑΒ Βασιλόπουλος, το WWF Ελλάς και τη ΝΗΡΕΥΣ, οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την Ευρωπαϊκή πρωτιά για αγαπημένα ψάρια, όπως η τσιπούρα και το λαβράκι, βάσει του νέου προτύπου Aquaculture Stewardship Council (ASC), του διεθνούς, ανεξάρτητου οργανισμού που προωθεί ορθές πρακτικές, οι οποίες ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr