OliveMagazine

Λαβράκια στο χαρτί σε στρώμα χειμωνιάτικων λαχανικών

Λαβράκια στο χαρτί σε στρώμα χειμωνιάτικων λαχανικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 λαβράκια καθαρισμένα (350γρ. το καθένα, ζητήστε από τον ψαρά σας να τα καθαρίσει)
  • 1 μαραθόριζα καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 πατάτα, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. κολοκύθα κίτρινη σε λεπτές φέτες ή κολοκύθι πράσινο, κομμένο λοξά σε λεπτές φέτες
  • 4 κλαδάκια μαντζουράνα
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1-2 λεμόνια, σε λεπτές φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς. Ξεπλένετε και στεγνώνετε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Τα αλατίζετε μέσα κι έξω και βάζετε στην κοιλίτσα τους από ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα κλαδάκι μαντζουράνα και μία δύο φετούλες λεμονιού.

Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι και τα ανακατεύετε.

Κόβετε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο σχήμα και μοιράζετε πάνω τους σε στρώσεις το μίγμα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα είδος στρώματος. Εκεί πάνω τοποθετείτε από ένα ψάρι. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και κρασί.

Διπλώνετε τις λαδόκολλες σε πακέτα κλείνοντας μέσα τους τα λαχανικά και τα ψάρια. Αραδιάζετε τα πακέτα σε ταψί και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Τα σερβίρετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, ένα πακέτο σε κάθε πιάτο, με τη λαδόκολλα μισάνοιχτη. Διακοσμείτε με φετούλες λεμονιού.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Λόγω εποχής από λαχανικά προτιμήσαμε κολοκύθα κίτρινη, πατάτα και μαραθόριζα. Εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πατάτα, καρότο και κολοκύθι, φτάνει να είναι όλα τους κομμένα σε λεπτές φέτες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr