OliveMagazine

Λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι, ελαιόλαδο και ροζ πιπέρια

Λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι, ελαιόλαδο και ροζ πιπέρια

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λαβράκι μεγάλο, (περίπου 1/2 κιλό), καθαρισμένο καλά
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ροζ πιπέρι σε κόκκους (άφθονο)
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών βγάζετε από τα φιλέτα τα περιττά κοκκαλάκια. Τα πλένετε και τα σκουπίζετε καλά και αλατίζετε.

Τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο δοχείο και τα περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.

Όταν το χρώμα τους γίνει άσπρο, τα βγάζετε, τα σκουπίζετε και με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε λεπτές φετούλες.

Απλώνετε σε μια ελαφρώς βαθιά πιατέλα, περιχύνετε με το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο που μπορείτε να βρείτε και σκορπίζετε από πάνω μπόλικους κόκκους από ροζ πιπέρι. Βάζετε το λαβράκι στο ψυγείο και το σερβίρετε με τους πρώτους ουζομεζέδες που θα μπουν στο τραπέζι σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο