OliveMagazine

Λαβράκι μαριναρισμένο με λουίζα και εσπεριδοειδή

Λαβράκι μαριναρισμένο με λουίζα και εσπεριδοειδή

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 λαβράκια (400γρ. περίπου το καθένα)
  • αλάτι
  • ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας
  • 4 κουτ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. γλυκού χυμό μανταρινιού
  • 2½ κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 4 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
  • 200ml ελαιόλαδο
  • Για το γαρνίρισμα

  • 1 λάιμ, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μανταρίνι, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια. Τα φιλετάρετε (αφαιρείτε τα κόκαλα και την πέτσα) και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι και στρώνετε εναλλάξ μαρινάδα και ψάρι, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά. Αφήνετε στο ψυγείο τα ψάρια να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.

Τα σερβίρετε συνοδεύοντάς τα με λεπτές φέτες μανταρίνι, λάιμ και λεμόνι, καθαρισμένες από τις άσπρες μεμβράνες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: : Tina Webb

Tips

To φιλετάρισμα γίνεται ευκολότερα αν αφήσετε τα ψάρια προηγουμένως στην κατάψυξη για 5-6 λεπτά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο