OliveMagazine

Λαβράκι μαριναρισμένο με ούζο και χάχλες γεμιστές

Λαβράκι μαριναρισμένο με ούζο και χάχλες γεμιστές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το λαβράκι

  • 300γρ. λαβράκι φιλεταρισμένο, χωρίς την πέτσα κομμένο όπως ο καπνιστός σολομός
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (ή τόσο ώστε να μισοσκεπαστεί το ψάρι)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • κόκκους κόκκινου πιπεριού ελαφρά σπασμένους ή σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις χάχλες

  • 8 χάχλες (καλαθάκια από τραχανά) υπολογίζοντας 1-2 χάχλες περίπου ανά άτομο
  • 1-2 ντομάτες σε φέτες
  • 8 κουτ. σούπας φέτα τριμμένη
  • λίγο ούζο
  • λίγη ρίγανη ή θυμάρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το λαβράκι: Ανακατεύετε το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού. Απλώνετε τις πολύ λεπτές φέτες του ψαριού σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να ασπρίσουν, ανακινώντας το σκεύος κάθε τόσο.

Σουρώνετε το ψάρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε το ούζο σε μπρίκι, το ανάβετε και περιχύνετε το ψάρι. Όταν σβήσει η φωτιά και απελευθερωθούν τα αρώματα του ούζου πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι ή γλυκάνισο και σερβίρετε.

Για τις χάχλες: Βουτάτε τις χάχλες σε νερό αρωματισμένο με λίγο ούζο, βάζετε μέσα σε κάθε χάχλα από μία δύο φέτες ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας τριμμένη φέτα ή γραβιέρα Μυτιλήνης και πασπαλίζετε με ρίγανη ή θυμάρι.

Αραδιάζετε τις χάχλες σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr