OliveMagazine

Λαβράκι με αγκινάρες και μαραθόριζα

Λαβράκι με αγκινάρες και μαραθόριζα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αγκινάρες
  • 3 μαραθόριζες
  • 6 λαβράκια (300-400γρ. το καθένα)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 50γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους (προαιρετικά)
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 λεμόνια
  • 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Αλατίζετε τα ψάρια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα περιχύνετε με ούζο και τα τυλίγετε σε λαδόκολλα. Τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις ψιλοκόβετε και τις περιχύνετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε τις μαραθόριζες και τις ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες και τις μαραθόριζες. Προσθέτετε λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τους μαραθόσπορους, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Καθαρίζετε βαθιά ένα λεμόνι (και από την άσπρη μεμβράνη) και κόβετε την ψίχα του σε κύβους. Ανακατεύετε σε μπολ το κομμένο λεμόνι με την κάππαρη, τις ελιές, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, τα κουκουνάρια και το μίγμα από αγκινάρες και μαραθόριζες. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε.

Καθαρίζετε τα ψημένα ψάρια από τα κόκαλα και τα σερβίρετε φιλεταρισμένα, μαζί με το μίγμα των λαχανικών.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr