OliveMagazine

Λαβράκι με κους κους και παντζάρια

Λαβράκι με κους κους και παντζάρια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. λαβράκι
  • 400γρ. κους κους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 80ml κρασί λευκό
  • 700ml ζωμό κοτόπουλου
  • 50γρ. βούτυρο
  • 40γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την κρέμα παντζαριού

  • 300γρ. παντζάρια
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 30ml ξίδι λευκό
  • Για τον αφρό λεμονιού

  • 60ml χυμό λεμόνι
  • 200ml ζωμό κότας
  • ασπράδι από 1 αβγό
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγες ροδέλες από ραπανάκια, κομμένες σε μαντολίνο
  • λίγες φύτρες (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και φιλετάρετε το λαβράκι. Το κόβετε σε 4 κομμάτια.

Bράζετε τα παντζάρια με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα κρυώνετε και τα καθαρίζετε. Κόβετε τη μισή ποσότητα σε κύβους.

Ετοιμάζετε την κρέμα παντζαριού: Βάζετε τα υπόλοιπα παντζάρια στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Χτυπάτε καλά να γίνουν μία λεία κρέμα. Κρατάτε λίγη για το σερβίρισμα.

Για το κους κους: Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το κους κους και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου. Τέλος προσθέτετε μέσα τα κομμένα σε κύβους παντζάρια, την κρέμα παντζαριού, το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε τα φιλέτα του ψαριού σε λίγο ελαιόλαδο, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Φτιάχνετε τον αφρό από λεμόνι χτυπώντας με ένα ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.

Σερβίρετε συνοδεύοντάς το ψάρι με το κους κους, βάζετε λίγο αφρό λεμονιού στην άκρη (για πιο «εστιατορική» αισθητική), προσθέτετε την κρέμα και γαρνίρετε με μερικές φύτρες αν χρησιμοποιήσετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr