OliveMagazine

Λαβράκι με κρέμα λεμονιού

Λαβράκι με κρέμα λεμονιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 λαβράκια (300γρ. σχεδόν το καθένα), φιλεταρισμένα
  • 2 καρότα κομμένα λεπτά, σαν μπαστουνάκια
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την κρέμα λεμονιού

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-8 κλαράκια σέλινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2½ φλιτζάνια νερό
  • 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τυλίγετε κάθε φιλέτο (έχετε 8 φιλέτα) σε ρολάκι και βάζετε στο κέντρο του μπαστουνάκια καρότου. Αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε τα ρολά δίπλα δίπλα σε ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρασί και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 8-10 λεπτά.

Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: Σοτάρετε στο λάδι τα κόκαλα και τα κεφάλια των ψαριών μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο. Τα σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το νερό. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.

Σουρώνετε τη σάλτσα σε λεπτό τουλπάνι και μετράτε ενάμισι φλιτζάνι ζωμό. Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και τοκορν φλάουρ και προσθέτετε λίγο λίγο από το ζεστό ζωμό, ώστε να έχετε μια πηχτή κρέμα.

Σερβίρετε τα ρολάκια με την κρέμα και πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Κρατάτε τα κεφάλια και τα κόκαλα από τα ψάρια


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr