OliveMagazine

Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα

Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα

Μερίδες:για 1 ταψί διαμ. 28-30εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:50'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ ποτήρι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη βάζετε σε ένα αβαθές ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Την ανοίγετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζετε τη ζύμη με τις φέτες του κρεμμυδιού και πάνω τους απλώνετε τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε τη λαδένια στους 180°C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο