OliveMagazine

Λαδένια τυλιχτή με πέστο φέτας

Λαδένια τυλιχτή με πέστο φέτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:30
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις πίτες

  • 4 μικρά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες, χωρίς υγρά
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, ρίγανη
  • Για το πέστο φέτας

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, σπασμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις πίτες: Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 30΄ να ιδρώσουν. Τα πατάμε ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα υγρά τους και τα λαδώνουμε ελαφρώς. Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο τις πίτες, από πάνω στρώνουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15΄.

Για το πέστο φέτας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν καλά και διατηρούμε στο ψυγείο. Μόλις οι πίτες βγουν από τον φούρνο, απλώνουμε το πέστο από πάνω και τις σερβίρουμε ζεστές.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο