OliveMagazine

Λαδοκούλουρα Κρανιδίου

Λαδοκούλουρα Κρανιδίου

Μερίδες:για 70-80 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/4 κιλού αλεύρι σκληρό (παραδοσιακά γίνονταν με σταρένιο αλεύρι)
  • 1 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 5 κοφτά κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να αφρατέψει. Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτετε στο μίγμα μαζί με το νερό.

Αναμειγνύετε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Το προσθέτετε τμηματικά στο μίγμα και χτυπάτε μέχρι να σφίξει. Κατεβάζετε το μπολ από το μίξερ και συνεχίζετε να προσθέτετε αρκετό από το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια μέτρια, μαλακή ζύμη.

Κόβετε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και πλάθετε κορδόνια. Τα διπλώνετε στα τρία και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνετε τους κέλλους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε και άλλα λαδοκούλουρα σε διάφορες γεύσεις, όπως λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και λαδοκούλουρα με κρασί.


Για τα λαδοκούλουρα με πορτοκάλι θα χρησιμοποιήσετε 1½ κιλό αλεύρι μαλακό, 1½ φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ , 6 κουτ. γλυκού κονιάκ και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.


Για τα λαδοκούλουρα με κρασί θα χρειαστείτε1½ κιλό αλεύρι, 1½ φλιτζάνι λάδι, 1½ φλιτζάνι λευκό κρασί, 1½ φλιτζάνι ζάχαρη, 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ και 2 βανίλιες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο