OliveMagazine

Λαζάνια με ανθότυρο, πιπεριές, ντομάτα και Μπεσαμέλ

Λαζάνια με ανθότυρο, πιπεριές, ντομάτα και Μπεσαμέλ

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση και τη γέμιση

  • 1½ πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 500γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ

  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και, εκτός φωτιάς προσθέτετε το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά.

Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.

Ετοιμάζετε τους 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το περισσότερο από το τυρί, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, σάλτσα ντομάτας, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια, σάλτσα ντομάτας. Τελειώνετε με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr