OliveMagazine

Λαζάνια με κρέμα κόκκινης κολοκύθας

Λαζάνια με κρέμα κόκκινης κολοκύθας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα φασκόμηλο
  • 2-3 κλαδάκια δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι φέτα, σε κυβάκια
  • 2 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μπεσαμέλ

  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 500ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπα αλεύρι
  • 2 αβγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Απλώνετε τους κύβους της κολοκύθας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Τους ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.

Σοτάρετε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα και ανακατεύετε εκτός φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το φασκόμηλο και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Τα ενσωματώνετε στη γέμιση προσθέτοντας και τη φέτα.

Ετοιμάζετε και τη μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ψήνετε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέτετε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και, αφού ανακατέψετε, ρίχνετε και τα αβγά και χτυπάτε ζωηρά την κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ και κάνετε μια στρώση με λαζάνια. Χωρίζετε τη γέμιση στη μέση και στρώνετε τη μισή πάνω από τα λαζάνια. Σκεπάζετε με δεύτερη στρώση από λαζάνια, στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση, μια στρώση ακόμα με λαζάνια και τέλος σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ.

Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού. Ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσει λίγο το φαγητό, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr