OliveMagazine

Λαζάνια με ραγού μανιταριών

Λαζάνια με ραγού μανιταριών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια μικρά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 50ml κρασί κόκκινο
  • 250γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500γρ. λαζάνια έτοιμα, βρασμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και τα ρίχνετε σε ένα μπολάκι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και τα ρίχνετε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό ζεστό, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Προτού σερβίρετε, ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα τα λαζάνια με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα, τα μοιράζετε σε πιάτα και από πάνω περιχύνετε με το ραγού μανιταριών.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Για περισσότερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια που θα τα μουλιάσετε σε νερό και θα τα προσθέσετε και αυτά στο ραγού αντί για ζωμό λαχανικών.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr