OliveMagazine

Λαζανάκι με γαρίδες, κρέμα κι εστραγκόν

Λαζανάκι με γαρίδες, κρέμα κι εστραγκόν

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο «Λαζανάκι Melissa» ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 750γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά (panna)
  • 50ml κρασί λευκό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1-2 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το λαζανάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.

Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις γαρίδες. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, οπότε σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ροζ πιπέρι, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε.

Βράζετε τις γαρίδες στην άκρη και τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση, προσθέτετε λίγο εστραγκόν και αλατίζετε ελαφρά.

Σουρώνετε το λαζανάκι (κρατάτε και λίγο από το νερό που έβρασε) και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το υπόλοιπο εστραγκόν, λίγο από το νερό που κρατήσετε και ανακατεύετε ελαφρά. Αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρετε σε πιάτα, προσθέτοντας επιπλέον ροζ πιπέρι για όποιον το επιθυμεί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr