OliveMagazine

Λαζανάκι με κοτόπουλο λιαστές ντομάτες και κρασί

Λαζανάκι με κοτόπουλο λιαστές ντομάτες και κρασί

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο «Λαζανάκι Μέλισσα»
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε φιλετάκια
  • 12 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ και ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το σκόρδο. Τα δουλεύετε για λίγο μαζί και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.

Βράζετε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό το λαζανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Στραγγίζετε το λαζανάκι (κρατάτε λίγο από νερό που έβρασε) και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και λίγο από το νερό που κρατήσατε ώστε να αραιώσει λίγο η σάλτσα.

Αφού πάρει μια βράση το φαγητό, το μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύετε με επιπλέον τριμμένο τυρί για να προσθέσει επιπλέον στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο