OliveMagazine

Λαμπρόπιτες

Λαμπρόπιτες

Μερίδες:για 12 μικρές πίτες
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μικρές φόρμες διαμέτρου 8εκ.
  • Για τη ζύμη

  • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ (περίπου)
  • 280γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 160γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό μεγάλο, χτυπημένο
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 250γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 500γρ. φέτα ή ανθότυρο (ή ανακατεμένα)
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 2 κουτ. γλυκού γάλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κρατάτε ½ φλιτζάνι Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ στην άκρη και ανακατεύετε σε μπολ το υπόλοιπο μαζί με το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αβγό με σύρμα μέχρι να γίνουν σαν πηχτή κρέμα. Προσθέτετε τμηματικά το μίγμα του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε και όσο αλεύρι έχετε κρατήσει στην άκρη για να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε δίσκο διάμετρου 12εκ. περίπου και πάχους 1εκ.

Αλείφετε τις φόρμες με λίγο λάδι και στρώνετε μέσα τη ζύμη πιέζοντας περιμετρικά έτσι ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Για τη γέμιση: Aνακατεύετε σε μπολ τα τυριά και τα λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τα αβγά, την κανέλα και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να φτιάξετε μια παχύρρευστη κρέμα.

Γεμίζετε τις φόρμες με το μίγμα και αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα. Πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο και ψήνετε τις πίτες στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr