OliveMagazine

Λαχανικά με κάρι

Λαχανικά με κάρι

Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. μπρόκολο
  • 4 καρότα
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας αρακά κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή ζωμό λαχανικών
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λωρίδες. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Κόβετε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και το κάρι για μερικά λεπτά.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και το τζίντζερ και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το γάλα καρύδας, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά γιατί πρέπει να είναι λίγο al dente.

Τέλος, τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati και γιαούρτι, ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και γλυκιά πάπρικα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Παραλλαγή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λαχανικά με κάρι για να φτιάξετε παστίτσιο με λαζάνια. Θα κάνετε εναλλάξ στρώσεις με λαζάνια και λαχανικά μέσα σε ένα πυρίμαχο ταψί και θα ψήσετε το φαγητό στο φούρνο, αφού πρώτα το περιχύσετε με ζωμό λαχανικών.


Σημείωση: Το κάρι, χαρακτηριστικό κυρίως της ασιατικής κουζίνας, είναι μίγμα μπαχαρικών που κυκλοφορεί σε πάρα πολλές εκδοχές, ανάλογα με την περιοχή και τη χρήση του. Ταιριάζει με λαχανικά, κρέας και πουλερικά, αλλά και με θαλασσινά. Στην αγορά υπάρχουν έτοιμα μίγματα για καυτερό, μέτριο και απαλό κάρι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr