OliveMagazine

Λαχανοσαλάτα με ξινόμηλα

Λαχανοσαλάτα με ξινόμηλα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια λάχανο άσπρο, τριμμένο
  • 1 λάχανο κόκκινο μικρό, τριμμένο
  • 1-2 ξινόμηλα, σε πολύ λεπτές φέτες (με τις φλούδες)
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ή ωμούς
  • 2-3 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού τις φέτες του μήλου για να μη μαυρίσουν και τρίβετε τα λάχανα με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για να μαραθούν.

Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το άσπρο και το κόκκινο λάχανο, με τα ξινόμηλα και τις σταφίδες.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε στη σαλάτα και τις σταφίδες, τους κολοκυθόσπορους και τα καρύδια.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr