OliveMagazine

Λαχανόρυζο με τζίντζερ και πάπρικα

Λαχανόρυζο με τζίντζερ και πάπρικα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 μικρό λάχανο, κομμένο σε φέτες
  • χυμό από 2 ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κούπες νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το πράσο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το τζίντζερ και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν (περίπου 5-6 λεπτά).

Προσθέτετε το λάχανο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και τα ανακατεύετε και το αφήνετε για 7-8 ακόμα λεπτά.

Ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτετε το νερό και το ρύζι και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr