OliveMagazine

Λαχταριστά καρύδια & καραμελωμένα αμύγδαλα

Λαχταριστά καρύδια & καραμελωμένα αμύγδαλα

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Ζαχαρωμένα καρύδια

  • 250γρ. καρύδια
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 40ml νερό
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 250γρ. αμύγδαλα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 40ml νερό
  • 5γρ. βούτυρο αγελάδος (82%)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα καρύδια και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου ζαχαρώσουν τα καρύδια. Απλώνετε τα ζαχαρωμένα καρύδια μέσα στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα αμύγδαλα και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου αρχικά ζαχαρώσουν και έπειτα καραμελώσουν. Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και έπειτα τα απλώνετε στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Tips

Το βούτυρο στα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορείτε αν θέλετε να το παραλείψετε, είναι προαιρετικό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο