OliveMagazine

Λαχταριστό vegan cheesecake

Λαχταριστό vegan cheesecake

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Χρόνος αναμονής:240'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 200 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 25 γρ. λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
  • 40 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη, σε σκόνη
  • Για την κρέμα

  • 180 γρ. φιστίκια κάσιους, χωρίς αλάτι
  • 40 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 100 γρ. φρέσκα σμέουρα
  • 1 κουτ. του γλυκού σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βάση αμυγδάλου: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάο και τος σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα (20 εκ.), βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας.

Για την κρέμα της γέμισης: Ρίχνουμε τα φιστίκια κάσιους στο μπλεντερ μαζί με το λάδι καρύδας το σιρόπι αγαύης, τον χυμό λεμονιού κια τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην βάση αμυγδάλου ομοιόμορφα.

Για τη γαρνιτούρα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σμέουρα, με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι αγάυης. Τα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα από κάσιους

Βάζουμε το vegan cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ωρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο