OliveMagazine

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 50ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη
  • 400ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
  • 600γρ. κολοκυθάκια, χοντρές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Κλείνετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Κατόπιν προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι, συμπληρώνοντας με λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον.

Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών λίγο πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία- Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Στο συγκεκριμένο φαγητό ταιριάζει και το αβγολέμονο!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο