OliveMagazine

Λεμονάτο κουνέλι μπαχαράτ με ρετσίνα και σταφύλια

Λεμονάτο κουνέλι μπαχαράτ με ρετσίνα και σταφύλια

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι (1-1,5 κιλό περίπου), σε μικρά κομμάτια
  • 6 κουτ. σούπας ξίδι
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • ½ κουτ. σούπας σπόρους κύμινο, σπασμένους
  • ½ κουτ. σούπας πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 400γρ. ρετσίνα
  • 1-1½ φλιτζάνι νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 200γρ. σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κουνέλι με το ξίδι και νερό μέχρι να σκεπαστεί και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Σουρώνετε το κουνέλι και το στραγγίζετε καλά, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου νερά.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί, προσθέτετε το σκόρδο, το κουνέλι, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα. Σβήνετε με τη ρετσίνα, προσθέτετε το θυμάρι και την αφήνετε να εξατμιστεί για 2 λεπτά.

Ρίχνετε το νερό και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να χυλώσει η σάλτσα έτσι ώστε να φαίνεται το λάδι. Προσθέτετε τα σταφύλια 5 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και απλώς κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού, χωρίς να ανακατέψετε. Σερβίρετε, αν θέλετε, με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling:Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr