OliveMagazine

Λευκό μωσαϊκό με ροδάκινα και βερίκοκα

Λευκό μωσαϊκό με ροδάκινα και βερίκοκα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 1 μικρό ροδάκινο σφιχτό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 βερίκοκα σφιχτά, πλυμένα και ψιλοκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από την κατσαρόλα και όσο είναι ζεστή η σοκολάτα προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύετε με σπάτουλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μίγμα.

Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια, ενσωματώνετε τα φρούτα.

Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης. Αδειάζετε εκεί το μίγμα με τη σοκολάτα και με τη βοήθεια της μεμβράνης δίνετε κυλινδρικό σχήμα στο μέγεθος που θέλετε. Σφίγγετε και στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης σαν καραμέλα και τυλίγετε όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο.

Βάζετε τον κορμό στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για να σερβίρετε, βγάζετε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αφήνετε για 15 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή - Props styling: Μαίρη Δεληγιώργη - Food styling assistant: Αντιγόνη Στρατηλάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr