OliveMagazine

Λιβανέζικος μουσακάς

Λιβανέζικος μουσακάς

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες, σε χοντρά κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια, σε χοντρά κυβάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα καρέ
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε.

Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina και Olivia Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr