OliveMagazine

Λιβανέζικο κοτόπουλο

Λιβανέζικο κοτόπουλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. φέτα σκληρή ή χαλούμι, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας. μαύρη σταφίδα, μουσκεμένες σε νερό
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο (γεμάτη κουταλιά)
  • 1½ κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 φλιτζανάκι νερό ή λευκό κρασί
  • 1 κοφτό κουταλάκι θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτετε το πιπέρι, το κύμινο και το κόλιανδρο και αφήνετε για μισή ώρα να μαριναριστεί.

Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα προσθέτετε και το αλάτι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ξίδι, το λεμόνι, το μέλι και το νερό ή το λευκό κρασί. Προσθέτετε τις σταφίδες στο κοτόπουλο και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε το μίγμα με το ξίδι. Μετά από 2-3 λεπτά το βγάζετε από το μάτι και προσθέτετε τη φέτα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά.

Tips

Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με σαλάτα από ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι και πίτες για σουβλάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο