OliveMagazine

Λιγκουίνι Αματριτσιάνα (Amatriciana) με κάππαρη

Λιγκουίνι Αματριτσιάνα (Amatriciana) με κάππαρη

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καπνιστή πανσέτα (ή μπέικον), ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ (από κονσέρβα)
  • 250 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 5 γρ. φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι (pepperoncino), ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. κάππαρη για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα για 1΄-2΄. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τις ντομάτες, την πιπεριά και τη δάφνη. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10΄-15΄, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μόλις είναι έτοιμα με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε λίγα-λίγα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με την κάππαρη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο