OliveMagazine

Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι

Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι ελαφρώς σπασμένο στο γουδί
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε φέρνοντας μια δυο βόλτες μόνο το σκόρδο, για να μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις ελιές, το ξύσμα και φέρνετε τα υλικά άλλη μια βόλτα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Προσθέτετε το βασιλικό, το ροζ πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού ομοιόμορφα η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Tips

Εκτός από λιγκουίνι μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι. Επίσης, μπορείτε να παραλείψετε τις ελιές αν δεν σας αρέσουν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr