OliveMagazine

Λιγκουίνι με λαχανικά και πάστα μαύρου σκόρδου

Λιγκουίνι με λαχανικά και πάστα μαύρου σκόρδου

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα λαχανικά

  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 100γρ. πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
  • 100γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 150γρ. ντομάτα σε κομμάτια στραγγισμενη απο υγρα
  • 50γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 20γρ. κουκουνάρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα ζυμαρικά

  • 200γρ. λιγκουίνι
  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 30γρ. παρμεζάνα
  • 10γρ. πάστα μαύρου σκόρδου
  • 20ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βαζετε σε ταψί τα λαχανικά και την τομάτα, μαζί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ψηνετε στους 200°C για 12 λεπτά. Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Γυρίζετε το περιεχόμενο του ταψιού σε μεταλλικό μπολ, προσθέτετε τα λιγκουίνι σουρωμένα, τον βασιλικό χοντροκομμένο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, την πάστα μαύρου σκόρδου και ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr