OliveMagazine

Λιγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο και φασκόμηλο

Λιγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο και φασκόμηλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. μανιτάρια καφέ, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 καλές πρέζες μπούκοβο καυτερό
  • 2 χούφτες φυλλαράκια φασκόμηλο, κομμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα υγρά στο σκεύος να έχουν σχεδόν εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Κατόπιν ανακατεύουμε το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 1΄ επιπλέον. Αλατίζουμε καλά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μανιτάρια, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και τόσο νερό ώστε να πάρουμε μια ελαφριά σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο