OliveMagazine

Λιγκουίνι φαγόπυρου με dressing ταχίνι, λαχανικά και κάσιους

Λιγκουίνι φαγόπυρου με dressing ταχίνι, λαχανικά και κάσιους

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600 γρ. νουντλς φαγόπυρου
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε στικς
  • 1 καρότο, κομμένο σε στικς
  • 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. κάσιους, καβουρδισμένα
  • Για το dressing ταχίνι

  • 70 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 2 λάιμ, τον χυμό
  • 30 ml ρυζόξιδο
  • λίγο ηλιέλαιο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και μόλις βράσουν τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης. Στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα μαλάζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε.

Για να ετοιμάσουμε το dressing Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε ηλιέλαιο σε μικρή συνεχόμενη ροή σαν κλωστή μέχρι να δέσει. Μόλις αποκτήσει την υφή μιας ρευστής μαγιονέζας είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.

Ρίχνουμε τα νουντλς στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα κόλιανδρου και τα κάσιους χοντροσπασμένα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο