OliveMagazine

Λικέρ δυόσμου και πικραμύγδαλου

Λικέρ δυόσμου και πικραμύγδαλου

Μερίδες:Για 1½ - 2 λίτρα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:20-40 ημέρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το λικέρ δυόσμου

  • 20-25 κορφούλες φρέσκου δυόσμου
  • ¾ κιλού ζάχαρη
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 καρφάκια γαρίφαλου
  • Για το λικέρ πικραμύγδαλο]
  • 140γρ. πικραμύγδαλα (ψίχα)
  • 1 λίτρο άοσμο τσίπουρο ή βότκα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ανθόνερο
  • 1.350γρ. ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το λικέρ δυόσμου: Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε γυάλα με φαρδύ στόμιο και την κλείνετε ερμητικά. Την αφήνετε για 40 ημέρες σε μέρος που θα τη λούζει ο ήλιος για πολλές ώρες. Κάθε δύο ημέρες ανακινείτε τη γυάλα για να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια σουρώνετε και μεταφέρετε το ποτό σε καθαρό, αποστειρωμένο μπουκάλι. Σερβίρεται παγωμένο ως χωνευτικό, μετά το γεύμα.

Για το λικέρ πικραμύγδαλο: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα πικραμύγδαλα μαζί με 2 φλιτζάνια από τη ζάχαρη. Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλα με φαρδύ στόμιο και ρίχνετε το ποτό. Σφραγίζετε τη γυάλα και την αφήνετε 20 ημέρες να τη λούζει ο ήλιος.

Βράζετε κατόπιν την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό για 6-8 λεπτά και, όταν κρυώσει το σιρόπι, το προσθέτετε στη γυάλα μαζί με το ανθόνερο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στη γυάλα. Ανακινείτε το μίγμα ζωηρά. Το αφήνετε για 3-4 ώρες και το σουρώνετε βάζοντας στο σουρωτήρι τουλπάνι ή χάρτινο φίλτρο του καφέ.

Μεταφέρετε το λικέρ σας σε καθαρά, αποστειρωμένα μπουκάλια. Σας προτείνουμε να το απολαύσετε παγωμένο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για να αρωματίζετε τα γλυκά σας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr