OliveMagazine

Λικέρ λιμοντσέλο

Λικέρ λιμοντσέλο

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:1 μήνας
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 λεμόνια μέτρια (να μην είναι κερωμένα)
  • 1 λίτρο οινόπνευμα 90°
  • 400γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρο νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα λεμόνια. Τα καθαρίζετε με προσοχή, χωρίς να παίρνετε από το άσπρο μέρος του καρπού (ένας πατατοκαθαριστής θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε προσεκτικά τις φλούδες).

Κόβετε τις φλούδες με ψαλίδι σε μικρά μπαστουνάκια (σαν σπιρτόξυλα) και τις βάζετε μαζί με το οινόπνευμα σε μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς. Τα αφήνετε σε σκοτεινό μέρος 15 ημέρες. Κάθε 2 ημέρες ανακινείτε το μπουκάλι.

Ανακατεύετε κατόπιν τη ζάχαρη με το νερό και σιγοβράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, για να μη θολώσει το λικέρ, και το προσθέτετε στο μπουκάλι με τις φλούδες.

Σουρώνετε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το φιλτράρετε σε ένα χωνί στο οποίο έχετε βάλει ένα χάρτινο φίλτρο του καφέ ελαφρά βρεγμένο.

Μεταφέρετε το λιμοντσέλο σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς. Σε 1 μήνα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Οινόπνευμα θα βρείτε στα είδη ποτοποιίας. Μπορείτε, βέβαια, να αντικαταστήσετε το οινόπνευμα με βότκα.


Αν θέλετε το λιμοντσέλο να μην είναι αρκετά δυνατό σε αλκοόλ, αραιώστε το οινόπνευμα με εμφιαλωμένο νερό σε ίσες ποσότητες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο