OliveMagazine

Λικέρ με σταφύλια

Λικέρ με σταφύλια

Μερίδες:-
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:1 μήνας
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά σταφύλια άσπρα και μαύρα, με σκληρή ρόγα
  • φλούδες από 3 λεμόνια
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • τσίπουρο ή βότκα ή τζιν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά και κόβετε τα σταφύλια σε μικρά τσαμπάκια (από 4-5 ρόγες το καθένα). Τα βάζετε σε γυάλινα βάζα με φαρδύ στόμιο, χωρίς να τα πιέσετε.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση. Όταν κρυώσει μοιράζετε το σιρόπι στα βάζα. Μοιράζετε και τις φλούδες από τα λεμόνια και απογεμίζετε με το ποτό της επιλογής σας.

Κλείνετε τα βάζα. Τα κουνάτε κάθε μέρα (2-3 φορές), για τουλάχιστον 1 μήνα πριν τα ανοίξετε και τα καταναλώσετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Μια πρόταση με πετιμέζι: Φτιάξτε ένα κρητικό σφηνάκι με 3 μέρη τσικουδιάς και 1 μέρος πετιμέζι. Και αν σας αρέσουν τα λικέρ, ανακατέψτε 1 μέρος τσικουδιάς με 3 μέρη πετιμέζι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο