OliveMagazine

Λικέρ με φράουλες

Λικέρ με φράουλες

Μερίδες:για 1 λίτρο λικέρ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:2 ημέρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 500ml βότκα ή τσίπουρο ή ρακί, κλπ.
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις ρίχνετε λίγες λίγες μέσα σε μια μεγάλη αποστειρωμένη γυάλα (ή δύο μικρότερες), κάνοντας στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.

Ρίχνετε από πάνω τη βότκα ή το ποτό της επιλογής σας και κλείνετε τη γυάλα. Την αφήνετε σε φωτεινό αλλά δροσερό μέρος (όχι στον ήλιο) για 2 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ανακινείτε μερικές φορές τη γυάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Σουρώνετε το λικέρ περνώντας το από ένα σουρωτήρι στρωμένο με διπλό τουλπάνι και το μεταφέρετε σε 2 μπουκάλια. Κλείνετε καλά και φυλάτε το λικέρ σε δροσερό μέρος. Το σερβίρετε σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr