LIKER-FRAOULA
clock icon
15'

Λικέρ με φράουλες

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 500ml βότκα ή τσίπουρο ή ρακί, κλπ.

Όσο ακόμα βρίσκουμε φράουλες στον πάγκο του μανάβη τις απολαμβάνουμε με χίλιους-δυο τρόπους. Ώρα λοιπόν να τις κάνουμε και λικέρ.

Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις ρίχνετε λίγες λίγες μέσα σε μια μεγάλη αποστειρωμένη γυάλα (ή δύο μικρότερες), κάνοντας στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε από πάνω τη βότκα ή το ποτό της επιλογής σας και κλείνετε τη γυάλα. Την αφήνετε σε φωτεινό αλλά δροσερό μέρος (όχι στον ήλιο) για 2 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ανακινείτε μερικές φορές τη γυάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Σουρώνετε το λικέρ περνώντας το από ένα σουρωτήρι στρωμένο με διπλό τουλπάνι και το μεταφέρετε σε 2 μπουκάλια. Κλείνετε καλά και φυλάτε το λικέρ σε δροσερό μέρος. Το σερβίρετε σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις ρίχνετε λίγες λίγες μέσα σε μια μεγάλη αποστειρωμένη γυάλα (ή δύο μικρότερες), κάνοντας στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Ρίχνετε από πάνω τη βότκα ή το ποτό της επιλογής σας και κλείνετε τη γυάλα. Την αφήνετε σε φωτεινό αλλά δροσερό μέρος (όχι στον ήλιο) για 2 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ανακινείτε μερικές φορές τη γυάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Σουρώνετε το λικέρ περνώντας το από ένα σουρωτήρι στρωμένο με διπλό τουλπάνι και το μεταφέρετε σε 2 μπουκάλια. Κλείνετε καλά και φυλάτε το λικέρ σε δροσερό μέρος. Το σερβίρετε σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο.