Διαδικασία
Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις ρίχνετε λίγες λίγες μέσα σε μια μεγάλη αποστειρωμένη γυάλα (ή δύο μικρότερες), κάνοντας στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε από πάνω τη βότκα ή το ποτό της επιλογής σας και κλείνετε τη γυάλα. Την αφήνετε σε φωτεινό αλλά δροσερό μέρος (όχι στον ήλιο) για 2 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ανακινείτε μερικές φορές τη γυάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Σουρώνετε το λικέρ περνώντας το από ένα σουρωτήρι στρωμένο με διπλό τουλπάνι και το μεταφέρετε σε 2 μπουκάλια. Κλείνετε καλά και φυλάτε το λικέρ σε δροσερό μέρος.
Το σερβίρετε σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο.